Cezaevi müdürüne 41 yıl hapis istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2011 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı tutukluları menfaat karşılığı yakınlarıyla görüştürdükleri ve haberleşme aracı temin ettikleri iddiasıyla aralarında cezaevi müdürünün de bulunduğu 6'sı tutuklu, toplam 8 kişi hakkında dava açıldı.

Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, bazı tutukluları menfaat karşılığı yakınlarıyla görüştürdükleri ve haberleşme aracı temin ettikleri iddiasıyla aralarında cezaevi müdürünün de bulunduğu 6'sı tutuklu, toplam 8 kişi hakkında dava açıldı. Cezaevi müdürü için 41 yıla kadar hapis talep ediliyor.

Temmuz 2011'de, Bursa E Tipi Cezaevinde, uyuşturucu ticareti suçundan hüküm giyen mahkum İbrahim Halil Maraş'a, şirketinin yönetimini sürdürmesi için cezaevi müdürü ve başgardiyanlar tarafından ayrıcalık sağlandığı, buna karşılık menfaat temin edildiği iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişiden 5'inin tutuklandığı olayla ilgili iddianame Bursa Cumhuriyet Savclığınca tamamlandı.

Savcı, tutuklu sanık Bursa E Tipi Cezaevi Müdürü Abdulkadir Öztüfekçi hakkında, ''rüşvet almak'', ''cezaevine haberleşme aracı sokmak'', ''görevi kötüye kullanmak'' ve ''taşıt kanununa aykırılık'' suçlarından 41 yıla kadar hapis istedi.

Ayrıca, tutuklu sanıklar Tekstil Atölyesi Başgardiyanı Ali Özdamar ve İnfaz Koruma Memuru Kemal Önder hakkında ''rüşvet almak'' ve ''görevi kötüye kullanmak'' suçundan dava açıldı.

Uyuşturucu ticareti suçundan mahkum olan İbrahim Halil Maraş ile operasyon kapsamında tutuklanan kardeşleri Mehmet Ali ve Mahmut Maraş hakkında cezaevi müdürü ve gardiyanlara ''rüşvet vermek'', tutuksuz sanıklar İnfaz Koruma Başmemuru Mustafa İrven ve cezaevi sözleşmeli personeli Murat Yavaşcan hakkında ise ''görevi kötüye kullanmak'' suçundan dava açıldı.

Zanlılar, Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber